четвъртък, 8 май 2014 г.

ИСКАШ ЛИ НАИСТИНА ДА СЕ СБЪДНАТ МЕЧТИТЕ ТИ?

Колко пъти си мечтал за нещо и колко пъти си се разочаровал,че не се е случило?Колко пъти си проклинал Бог за несбъднатите си мечти?Жадуваш ли наистина те да се изпълнят? Наистина ли? Ако отговориш с много Да-та,че чак  искаш да го изкрещиш ,си на прав път ,повярвай.Значи имаш желание и то е толкова силно,че нищо не може да промени планираният бъдещ, щастлив, Твой живот.
Но знай,че ако виждаш живота си като серия от неблагоприятни  събития и сюрпризи,то той ще е задължително такъв.Нужно е да промениш нагласата си,убежденията си,себе си. Ако си болен,не е задължително постоянно да си такъв.Ако си беден,то това е временно явление.Защото ти ще се промениш.Започвай деня си всеки ден с мисълта за нещо прекрасно,което ти предстои.После само ти оставя да приемеш искрено доброто,когато то дойде.Не подхождай към живота със страх,а с ентусиазъм.Вселената има множество дарове и ще се радва да ги сподели с теб,само ако разтвориш сърцето си и ги приемеш.
 
Ще си позволя да напиша мисли,които прочетох от един сайт,който редовно следя и които ме трогнаха.В сайта бяха описани девет принципа,които ако следваме  ще изкореним от съзнанието си причините за болестите,недъзите и емоционалните страдания.Ако следваме тези принципи, ще имаме желаният живот.
 
Ето ви лекарствата,които ще излекуват живота ви:
 
1. ХАРМОНИЯ -  "Спокойствието на духа е силен регулатор на равновесието в целия организъм на човека. Равновесието на духа спомага за равновесието в тялото или за хармонията, т.е. здравето" - Елена Рьорих.
 "Музиката, която искат да извлечеш от себе си, ще зазвучи, само когато струните не са разхлабени или пренатегнати, а са по средата на тези две състояния" - Буда за средния път.
 
2.РАДОСТ -  "Както глупавият елен търси вода на друго място, подминавайки обрасналият с трева кладенец, живото същество, покрито с материално тяло не вижда щастието в себе си и го търси в материалния свят" – Шримад Бхагаватам
 
3.НРАВСТВЕНОСТ- "Лекарят би могъл да каже на болния - имате користолюбиви припадъци или анемия на самомнителността, или камъни на предателството, или крастата на сплетните, или ударът на ненавистта" (Елена Рьорих)

4.УДОВЛЕТВОРЕНОСТ -  "По-добре да се смирите духом с кротките, отколкото да делите добитото с горделивите" )Притчите на Соломон, 16, 10)
 "Не се измъчвай за това, какво ти липсва, а се радвай на това, което имаш"
 
 "Човек трябва да е доволен от това, с което го е дарило провидението, тъй като неудовлетворението никога не носи щастие. Който не обуздава чувствата си, няма да бъде щастлив, дори и да е господар на три свята. (Шримад Бхагавалам)

5.ЗНАНИЕ - "Две неща са наистина безкрайни - Вселената и човешката глупост. Между впрочем за Вселената не съм сигурен" -  Алберт Анщайн
 
6.ЛЮБОВ- "Голямата трагедия в живота не е в това, че хората загиват, а в това, че спират да обичат" Самърсет Моам
"Любовта и грижата са най-доброто лекарство"Майка Тереза
 
7.ЧИСТОТАТА- "Пазете чисти мислите си"
"Посяваш мисъл - жънеш постъпки, посяваш постъпки - жънеш навици, посяваш навик - жънеш характер, посяваш характер - жънеш съдба" Уилям Такер
 
8.СЪСТРАДАНИЕТО -това всъщност е прошката.

 "и прости ни нам дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си" В Шримад Бхагаватам е казано: "О, господи мой, обвиненията им не ме засягат и заради това, че ги съжалявам им прощавам като помня, че ти също си изпълнен със състрадание към всички живи същества".

9.ЛЮБОВ КЪМ БОГА
  "Когато душата в мен изнемогна, аз си спомних за Господ" ) Йона 2, 8)
 В свещеният трактат "Бхагавад Гита" Господ казва "Съвършенният йогин ме вижда във всички живи същества, а всички живи същества наистина пребивават в Мен, осъзналата себе си душа ме вижда като единен върховен Господ навсякъде". Това означава, че истинно вярващия в Бога човек:
    - се старае да живее в хармония с околния свят, защото знае, че Господ е навсякъде;
    - се старае да бъде оптимист, защото знае, че всичко идва при нас по волята на Всевишния и само за наше благо;
    - се старае да живее по законите на нравствеността, защото знае законът на Вселената - "Каквото посееш, това ще пожънеш";
    - се старае и в щастие и в мъка винаги да остава удовлетворен, защото знае причината и следствието на случая;
    - се стреми към знание, защото добродетелите не намират отклик в сърцето на човек, потопен в невежеството;
    - обича всичко живо, защото знае, че Бог е любов;
    - се грижи за чистотата на мислите си, защото знае, че те са началото на постъпките;
    - е търпелив към всички, защото знае, че Господ също е изпълнен със състрадание към всички живи същества.

Няма коментари:

Публикуване на коментар