четвъртък, 10 октомври 2013 г.

НАМАЛИ ВАЖНОСТТА



Преди всичко трябва да намалиш важността на изпълнението на желанията.
Всичко в природата се стреми към равновесие.Ако се появи прекомерен потенциал, незабавно се появяват и равновесни сили, насочени към неговото премахване.
Прекомерният потенциал създава мисловна енергия тогава, когато на някакъв обект се предаде прекалено голямо значение. Това казва Вадим Зеланд в книгата си "Пространство на варианти". Тези равновесни сили действат според Закона за равновесието.

И така.За да овладеем положението,за да неутрализираме този закон,най-вече трябва да намалим важността.Но как? Можем ли да станем безчувствени?
Запомни!Нещата и събитията нямат определение като лоши или добри,важни или незначителни.Само нашата мисъл ги прави да изглеждат такива.Затова е най-добре да си повтаряш всеки път,че всичко е илюзия.То наистина е илюзия.Свят,създаден от нашата мисъл.Няма начин да не се научиш да контролираш това.Опитай!
Съществува сега и само сега.Няма минало,няма бъдеще.За съжаление и аз все още се съмнявам в това.Напоследък все си мисля,че може би имам начин да променим и миналото.Бъдещето е ясно,че сами го проектираме,но миналото?
Забелязал ли си,че избирателно помним неща от миналото? Странно е,нали?
Наскоро имах някакво прозрение,връщайки се две години назад в моя живот.Замислих  се за човек,който е скъп за мен и отношенията ни свършиха по много лош начин.Реших,че трябва да премахна от себе си вината,която изпитвах към него.Не трябваше да се чувствам виновна,така и той няма да ме обвинява.
Направих това,когато разбрах, че първо трябва да простя на себе си.Запитах се мога ли да променя миналото.Започнах пак да търся отговори.Не знам дали съм ги намерила,времето ще покаже.Но виж какво прочетох от книгата "Любов" на Елиф Щафак: "Миналото е въпрос на тълкуване. Бъдещето е илюзия. Светът не се движи като по права черта през времето. И не върви от миналото към бъдещето. Обратното, времето се движи на безкрайни спирали през и вътре в нас. Вечността не е безкрайно време, тя е безвремие. Ако искаш да постигнеш вечно просветление, премахни от съзнанието си миналото и бъдещето и живей в настоящия миг."
Това много ме озадачи.Означаваше,че наистина можем да променим миналото.Трябва да изключим от разумът си всичко,което е негативно от миналото.Така можем да се преместим на друга жизнена линия - за жизнените линии ще ти обясня по-късно.
Но както и да е.С промяната на миналото ще се запознаем по-късно.
Сега е важно да разбереш,че трябва да намалиш важността на желанието си.Какво означава това? Ако много искаш нещо да ти се случи,Вселената взема под внимание само твоето искане т.е. и за напред ще си останеш само с искането.Трябва да се държиш така все едно си го получил.Всичко,което искаш е вече в твоите ръце.Да си представиш,че всичко,което си желал вече се е осъществило и ти сега се радваш на постигнатото.Затова ти заговорих за миналото.Ти трябва да чувстваш желанието си като спомен от миналото,за нещо,което вече си постигнал.Ние мечтаем,жадуваме и искаме само бъдещи събития.Миналите вече не ни интересуват.Там има само анализи и резултати.За да има резултат на нещо в настоящето,то това нещо трябва да се е състояло в миналото.При миналото няма нетърпение,желание,безкрайно искане.То е само факти и нищо друго.За да намалиш важността на твоето желание,за да спреш непрекъснато да чакаш резултати,трябва да го приемеш за минало.Сякаш то вече се е случило и ти си на път да береш плодовете на твоите усилия.
Изграждането на качества като постоянство и дисциплинираност,превръщането на желанието в намерение и намаляването на важността му са средствата,които правят желанието реалност.









Няма коментари:

Публикуване на коментар