вторник, 24 септември 2013 г.

ВЕЛИКИТЕ МЕЧТАТЕЛИ НЕ САМО ОСЪЩЕСТВЯВАТ МЕЧТИТЕ СИ - ТЕ ВИНАГИ ГИ НАДХВЪРЛЯТ



  
                                                  Най-после ще те запозная с моята история и моят път на просветлението.Всичко започна,когато една приятелка съвсем спонтанно ми даде да прочета книгата на Робин Шарма – „Монахът,който продаде своето ферари“.Останах очарована от тази книга.Прочетох всичко на един дъх.Питах се дали наистина това е пътя на успеха.Сякаш се вдигна завесата и пред мен се откри един нов свят.За съжаление напълно
непознат.Аз се потапях в него за малко и бързо се връщах в действителността.Сега с теб се случва същото,приятелю. Незнайно как ти попадна на тези редове и те започнаха да ти разкриват света,в който винаги си искал да бъдеш.Открий го !!! Той те зове,душата ти копнее за него.Само трябва да разбереш какво можеш.
Но нека да те върна на книгата на Робин Шарма – една духовна притча за това как да осъществим мечтите си и да постигнем съдбата си.

„Монахът, който продаде своето ферари“ –книга,която ме пробуди.Не настоявам да я четеш,можеш само да я прелистиш.Ще почувстваш дали искаш да се запознаеш с нея.Аз ще ти нахвърля само най-важните уроци от нея.Ако ги разбереш ,значи си достигнал някакво развитие и вървиш напред.От теб зависи.

И така да пристъпим по същество.

Книгата ме научи ,надявам се да научи и теб,че трябва да овладеем ума си.Трябва да го култивираме и той ще разцъфне отвъд всички очаквания.Единствено качеството на мислите ни определят качеството ни на живот.

Трябва да приемаме пораженията като възможности за разширяване на личността и духовен растеж.Няма грешки – има само уроци.

Думите,които трябва да помниш:

Тайната на щастието е проста: открий какво наистина обичаш да правиш и после насочи цялата си енергия към него. Щом го постигнеш, животът ти се изпълва с богатство и всичките ти желания се сбъдват лесно и елегантно.

Толкова е просто и същевременно толкова сложно.Как да правим това ,което искаме ,забързани в това ежедневие.И аз така мислех,когато прочетох това.Но с времето се убедих,че това е възможно.Виждах една след друга възможностите ,не че се възползвах от всичките,но се опитвах.За да осъществиш мечтите си ,трябва да им вложиш енергия.Да ги задействаш.Понататък аз ще ти покажа как.Сега трябва да научиш много неща,преди да пристъпиш към действие.Иначе постоянно ще грешиш.Нали знаеш,грешките са уроци.Няма нужда да грешиш.Просто научи уроците.

Нека се върнем на съветите на Робин Шарма.Те са много важни за нашето духовно израстване.

Преди всичко ,в живота си трябва да имаме цел.Но как да осъществим всичко,което желаем? Ти сигурно ще запиташ: „А дали можем?“ Естествено,че можем.Какво научих аз от книгата,сега ще ти разкажа:

Съществува метод, състоящ се от пет стъпки, с който можем  постигнем целите си и да осъществим мисията на живота си. Методът е прост, практичен и действен. Първата стъпка е да оформим ясен вътрешен образ за крайния резултат. Ако например искаме да отслабнем, всяка сутрин, още щом се събудим, трябва да си представим, че сме слаби и стройни, изпълнени с жизненост и безгранична енергия. Колкото по-ясна е тази картина в съзнанието ни толкова по-резултатен ще бъде процесът. Умът е най-скъпоценният източник на енергия и простото действие да извикаме в съзнанието си картината на целта си открива пътя към осъществяването й. Втората стъпка е да приложим известен позитивен натиск върху себе си.

Основната причина, поради която хората не осъществяват взетите решения, е, че им е много по-лесно да се върнат към старите навици. Прилагането на натиск невинаги е лошо нещо, натискът може да ни вдъхнови да постигнем големи цели. Хората обикновено постигат забележителни неща, ако са изправени с гръб към стената и са принудени да потърсят сили в извора на своя човешкия потенциал.



 Как да създадем този позитивен натиск у себе си?

 Има най-различни начини. Един от най-добрите е публичното обещание. Казваме на всички, които познаваме, че ще смъкнем наднорменото тегло, ще напишем роман или ще постигнем каквато цел  сме си поставили. След като веднъж целта ни стане общоизвестна, веднага изпитваме натиск да работим за осъществяването й, защото никой не обича да се проваля в очите на всички.

 Работата е просто в това, че когато обучиш ума си да свързва удоволствието с добрите навици, а наказанието с лошите, бързо ще се освободиш от слабостите.  Третата стъпка е съвсем проста: никога не си поставяй цел, без да определиш срок за постигането й. За да вдъхнеш живот на целта си, трябва да си поставиш точен срок.  Трябва да си купиш дневник, ще ти свърши работа и един евтин бележник. Наричаш го „Книга на мечтите“ и в него записваш всичките си желания, цели и мечти. Трябва да познаеш себе си и истинската си същност.Раздели Книгата на мечтите си на отделни части за целите, свързани с различни области от живота ти. Например, може да направиш отделни части за целите, свързани с физическата ти форма, финансовите ти цели, вътрешното ти развитие, целите, свързани с личните и обществените ти отношения и може би, най-важно от всичко, духовните ти цели.


Това казва Робин Шарма.На пръв поглед е много лесно,но повярвай ми никак не е лесно.Определянето на целта е важна.Шарма казва да следваш своята цел.Според него да откриеш каква е мисията на живота ти и после да я изпълниш –това ти носи трайно щастие.Трябва да си поставяме ясно определени лични, професионални и духовни цели и после да имаме куража да ги осъществим.

Никога да не забравяме колко важно е да живеем с безгранична радост. Никога да не пропускаме да видим изключителната красота на всички живи същества. Днешният ден и този конкретен момент са дар. Трябва да бъдем фокусирани върху целта си. Вселената ще се погрижи за всичко останало.

Повярвай в това.Единствено трябва да вярваш,че ти създаваш всичко в живота си.Нищо повече.Започни да твориш.Това е твоето начало.





Няма коментари:

Публикуване на коментар