понеделник, 28 октомври 2013 г.

УРОЦИТЕ НА АЙНЩАЙН ЗА ЖИВОТА


Ако следваш поне мъничко това,което ще прочетеш в следващите редове ,ще промениш живота си,така както ти искаш да го виждаш.Никак не е трудно.

Великият Айнщайн казва,че "въображението е по-важно от знанието."Наистина е така.То е предварителното представление на това,което се случва в живота ти.Айнщайн продължава,че „Истинският знак на интелигентността не е знанието, а въображението.”
Въображението ти не трябва да е безучастно.То трябва постоянно да работи,естествено в твоя полза.Ако си представяш всички хубави неща,които искаш да ти се случат,те наистина ще ти се случат.Единственото условие е да вярваш,да не се страхуваш и да не се съмняваш.
Дори и това,което си въобразяваш ,да се окаже грешка след време,пак си струва да опиташ.Айнщайн казва:„Човек, който никога не е допускал грешки, никога не е опитвал нищо ново.”
Затова не се страхувай да грешиш.Грешките не са провал.Помни,че грешките са уроци.Те те правят по-силен и проницателен.
И както Айнщайн казва"Не че съм толкова умен, просто отделям повече време на проблемите.”,така и ти трябва да гониш целта с дисциплина и постоянство.
Преследвай и задоволявай любопитството си.Това е пътят към успехът.Дори леко трънлив.Не се отказвай.Както Айнщайн казва:„Нямам специален талант. Просто съм страшно любопитен.”
И не на последно място е това,което през цялото време ти повтарям - живей в настоящето.Само там можеш да си създадеш прекрасно бъдеще.Сега е единственото време,което съществува.И пак Айнщайн ни учи:„Никога не мисля за бъдещето – то идва достатъчно бързо.”
„Стреми се не да бъдеш успешен, а по-скоро да бъдеш ценен.”
Ако бъдеш ценен ,успехът сам ще те настигне,нали? Това е рецептата на всеки успех.
Открий талантите,които притежаваш и се стреми с тях да помагаш на другите.Когато допринасяш за благото на всички ,това благо ще се връща при теб.
Радвам се,че те запознах с идеите на Айнщайн.Те изцяло застъпват идеите на положителното мислене,но на едно доста по-дълбоко ниво.
Ако вярваш в себе си,живееш в сегашният момент и действаш дисциплинирано,значи чертаеш  едно,по-добро бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар