вторник, 24 септември 2013 г.

ДОБРИТЕ ХОРА НЕПРЕСТАННО УВЕЛИЧАВАТ СИЛАТА СИ


                                                      

 Преди всичко трябва да знаеш,че успехът във външният свят започва от вътрешния.Затова първо трябва да промениш себе си.Изкорени всяко съмнение от ума си,седни и си помисли много добре какво искаш от живота си.Спомни си какво си постигнал и каква част от резултата е бил първо в мислите ти.Изучавай внимателно техниката на сътворяване.Тя ще ти бъде от полза.
 
Просветлението се постига с упорито култивиране на ума, тялото и душата.Изкорени страха от душата си.Върши нещата,от които се страхуваш.Не им давай живот.Унищожавай ги още в зародиш.Така и страхът ще изчезне. Вселената помага на храбрите. Когато решиш твърдо да издигнеш живота си до най-високото му ниво, силата на душата ти ще те отведе на вълшебно място с великолепни богатства.

Следвай целта си ,независимо от препятствията.Те ще са много.По нататък ще ти обясня защо се появяват.Бъди решителен.Независимо от всичко,с което се сблъскваш.Помни,че всичко е илюзия.Ти живееш в този момент.Миналото и бъдещето ти са само в съзнанието ти.Отхвърли всички лоши мисли от главата си.Ти прецени обаче дали са лоши.Само ти знаеш това.Няма добри и лоши неща.Ние ги създаваме единствено в мислите си.Ние караме мислите си да оживяват и от нас зависи какво ще сътворим. Много е тънка границата между това да бъдеш престъпник и това да бъдеш милионер.От теб зависи.



  „Сигурен съм, че днес ние сме господари на съдбата си, че задачата, пред която сме изправени, не е непосилна; че можем да издържим на всички мъки и изпитания. Докато имаме вяра в каузата си и непоколебима воля да спечелим, победата няма да ни убегне“.


                                                         Уинстън Чърчил

Преди да се научим да сътворяваме мечтите си,трябва да изградим у себе си някой много важни качества.Едно от тях е дисциплината.Трябва да живеем с дисциплина.Тя се изгражда като непрестанно извършваме дребни неща, изискващи кураж. Колкото повече подхранваме ембриона на самодисциплината, толкова повече той ще узрее.Силата на волята е основна добродетел за напълно осъществен живот.Трябва да обявим война на по-слабите мисли, които се промъкват в съзнанието ни. Те ще разберат, че са нежелани и ще си тръгнат като неканени гости.

Друго качество,което трябва да изградим у себе си е да уважаваме времето си. То е най-ценното ни притежание и е невъзстановимо.

Времето изтича през пръстите ни като пясък и никога не се връща назад. Онези, които го използват мъдро от ранна възраст, биват възнаградени с богат, продуктивен и щастлив живот. Трябва да фокусираме  върху приоритетите си и поддържаме равновесие.Да опростим живота си.

Трябва да култивираме в себе си и добродетели,които ще направят живота ни по- добър. Трябва да служим безкористно на другите.Качеството ни на живот зависи от качеството на приноса ни,За да направим всеки ден свещен,трябва да живеем,за да даваме.Като издигаме живота на другите,нашият собствен живот достига най-високите си измерения.

Трябва да вършим всеки ден добри дела – да даваме на онези,които ни помолят и да създаваме по-богати отношения.Няма нищо по-благородно от това.

Истински радостен и щастлив живот може да се постигне само чрез един процес, който нарича „да живееш сега“.Щастието е пътуване. То е и избор, който ние правим. Можем да се наслаждаваме на диамантите по пътя или да продължим да тичаме до края на живота си в преследване на вечно изплъзващото се гърне със злато, което накрая се оказва празно.

Радвай се на специалните моменти, които всеки ден предлага, защото днешният ден е всичко, което имаш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар